Brandvertragend impregneren

Een brand in huis, op kantoor of in je bedrijfspand? Je moet er niet aan denken. Toch kan het iedereen overkomen. Een brandende sigarettenpeuk, kortsluiting of een omgevallen kaars? Wanneer tapijten, gordijnen, vitrages of meubels met het vuur in aanraking komen, kan dit uitmonden in een brand die niet meer te overzien is.

Door wandbeplating en stofferingen op een speciale manier te impregneren maken wij ze brandvertragend. Dit doen we door middel van de ChemDry-methode.

Brandbeveiliging door brandvertraging

Brandvertragend geïmpregneerde materialen, vloerbedekkingen en gordijnen zorgen ervoor dat je pand brandveiliger is. Vlammen zullen minder snel overslaan op geïmpregneerde materialen en het vuur laait minder snel op. Hierdoor heb je meer tijd om te vluchten wanneer er onverhoopt toch brand uitbreekt, bovendien kan de brandweer sneller blussen. Het brandvertragend maken van gordijnen, wandbeplating, tapijten of bijvoorbeeld theaterdoek doen we stap voor stap. Eerst zorgen we ervoor dat de te behandelen materialen gereinigd zijn. Vervolgens beginnen we met impregneren. Meestal werken we met een spray, soms kan het ook zijn dat we materialen in het impregneermiddel onderdompelen.

 

Interieur brandvertragend laten maken

Het brandvertragend maken van je interieur wordt verzorgd door onze deskundige medewerkers die allen gecertificeerd zijn. Zij kunnen je ook adviseren, bijvoorbeeld over regelmatig onderhoud waardoor je je woning of bedrijfspand nog brandveiliger maakt. Meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op.

Officieel dealer van Ajax Flamelock

Wij zijn officieel dealer van Ajax Flamelock, een brandvertragend impregneermiddel dat de elementen van de branddriehoek geheel of gedeeltelijk wegneemt. Het onttrekt zuurstof, gaat brandstof tegen en zorgt ervoor dat de ontbrandingstemperatuur niet snel kan oplopen.

Certificaat brandveilig

Na het impregneren van tapijten, gordijnen en ander textiel ontvang je van ons een certificaat dat aantoont dat je pand brandveilig is. Hiermee kun je ook bij een verzekering aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om brand tegen te gaan.

Calamiteitenreiniging

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Heb je onverhoopt toch brand- of roetschade in je pand, dan wil je dit natuurlijk graag zo snel mogelijk schoon hebben. Daarom zijn wij 24/7 bereikbaar in geval van calamiteiten.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte!