Klinische reiniging

Op verpleegafdelingen, in operatiekamers, huisartspraktijken en andere medische centra is hygiëne belangrijker dan waar ook. Micro-organismen mogen er geen kans krijgen om zich te handhaven, vermeerderen of verspreiden. Het schoonmaken van deze ruimtes is dan ook specialistisch werk dat niet iedereen zomaar kan.

Wij weten precies welke protocollen er gelden als het gaat om het klinisch reinigen van operatiekamers, verpleegafdelingen, huisartspraktijken en andere ruimtes waarin de zorg voor patiënten centraal staat. Deze protocollen volgen we strak op tijdens de schoonmaakwerkzaamheden. Daaronder vallen ook werkzaamheden als specialistisch vloeronderhoud en projectopleveringen.

 

Reinigen, desinfecteren en steriliseren

In geval van een klinische reiniging gaan we volgens een vast schoonmaakschema te werk. We reinigen, desinfecteren en steriliseren, allemaal voor de beste hygiëne. Daarom werken we ook altijd met eigen materiaal. Alle materialen die we gebruiken voor een klinische schoonmaak staat in ons magazijn, afgescheiden van andere schoonmaakmaterialen. Is de schoonmaak afgerond, dan worden alle materialen volgens de protocollen gereinigd. Bovendien wordt er voor oplevering nog getest of aan alle hygiëne-eisen is voldaan.

 

Gecertificeerde medewerkers

Omdat een klinische reiniging volgens vaste protocollen verloopt en een grote mate van zorgvuldigheid vereist, kan én wil niet iedereen dit werk doen. Daarom werken wij enkel met gecertificeerde en geschoolde medewerkers die precies weten waar ze mee bezig zijn. Schoonmakers die kritisch zijn op hun eigen werk en meedenken over de meest hygiënische oplossing. Neem contact op voor meer informatie over onze werkwijze.

Projectoplevering ziekenhuis of medisch centrum

Ook voor opleveringen van nieuwbouw of na een verbouwing binnen een ziekenhuis zijn wij in te schakelen. Een klinische schoonmaak voorkomt de kans op besmetting. Wij zorgen ervoor dat het project klaar is voor gebruik. Dat wil zeggen: hygiënisch schoon.

Onderhoudscontracten

Een klinische reiniging moet keer op keer gebeuren. Daarom sluiten wij in de meeste gevallen een onderhoudscontract af. Wij houden dan ook de planning in de gaten en zorgen ervoor dat de schoonmaakwerkzaamheden op een gunstig moment plaatsvinden.

Een calamiteit? 24/7 klinische reiniging

Medische centra hebben dagelijks te maken met spoedwerkzaamheden. Natuurlijk verwacht je dan van een schoonmaakbedrijf ook spoed wanneer er sprake is van een calamiteit. Wij zijn daarop ingericht en zijn 24/7 bereikbaar en stand-by in geval van calamiteiten.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte!