Reiniging zonnepanelen

Bladeren, vogelpoep, fijnstof… Wanneer zonnepanelen vervuild raken, leveren ze minder energie op. Uit onderzoek van TNO blijkt dat vervuilde zonnepanelen op jaarbasis tot wel 18% minder energie opbrengen dan schone zonnepanelen. Daarom is het raadzaam om zonnepanelen regelmatig te laten reinigen met osmosewater.

Onze specialisten reinigen zonnepanelen op een veilige en duurzame manier. Zelfs voor de grootste klussen hebben wij de materialen en middelen in huis. Bij het reinigen van zonnepanelen gaan we net zo zorgvuldig te werk als bij glasbewassing.

 

Zonnepanelen schoonmaken

Een zonnepaneelstelsel is opgebouwd uit strings die bestaan uit meerdere panelen. De panelen zijn aan elkaar gekoppeld en aangesloten. Eén vervuilde zonnepaneel en/of string heeft al effect op het gehele stelsel. Eén klodder vogelpoep kan al voor zo’n 3% aan rendementsverlies zorgen. Een flinke regenbui is niet altijd genoeg om al het vuil weg te spoelen, zoals wel vaak wordt gezegd. En al helemaal niet wanneer de hellingshoek van de panelen redelijk vlak is. Wij adviseren daarom om zonnepanelen regelmatig te laten reinigen.

 

Schoonmaakbedrijf voor zonnepanelen

Oorspronkelijk zijn wij begonnen met glasbewassing. Het wassen van zonnepanelen lijkt hierop. Voorzichtigheid is geboden om beschadiging te voorkomen en met osmosewater wordt een vlek- en streeploos resultaat verkregen. Onze gecertificeerde medewerkers gebruiken eigen materialen en middelen, zoals speciale zachte borstels die geen strepen achterlaten. Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op.

Specialist met osmosewater

Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van zonnepanelen met osmosewater. Dit water is door een speciaal filterproces volledig ontdaan van kalk en mineralen. Dit geeft na droging door de zon een streeploos resultaat. Osmosewater gebruiken we bijvoorbeeld ook voor glasbewassing.

Hoger rendement

Schone zonnepanelen = een hoger rendement. Jaarlijks kan dat wel 4% tot 18% schelen. De kosten van een reinigingsbeurt wegen dan ook niet op tegen het rendementsverlies dat je kan lijden. Vraag naar onze tarieven.

Milieuvriendelijke reiniging

Al onze schoonmaakmiddelen worden jaarlijks gekeurd. Ze voldoen aan de wettelijke eisen en normen. We gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en energiezuinige materialen. Het reinigen van zonnepanelen doen we met osmosewater. Puur water zonder chemische middelen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte!