Rick Maasen in beeld

Sinds februari 2019 is Rick in dienst bij Schoonmaakorganisatie Wouters B.V. Inmiddels is Rick al zo’n 10 maanden werkzaam bij Wouters. Wij blikken graag met hem terug vanaf zijn start tot de rol waar hij nu werkzaam in is. En kom je ook meer te weten over deze Groesbeekse jongeman.

  1. Vertel eens wat over jezelf…

‘’Ik ben geboren en getogen in Groesbeek, een echte Groesbeker dus. Samen met mijn twee Franse Bulldogs vind ik het geweldig om in mijn vrije tijd de bossen in te gaan. Daarnaast ben ik een echte levensgenieter. Ik ga graag naar feestjes en festivals, op stap met vrienden en ga dan ook graag dagjes en nachtjes weg. Tot slot ben ik in de weekenden met regelmaat te vinden op Zuid, bij voetbalvereniging De Treffers’’.

  1. Waarom heb je voor Wouters gekozen?

‘’Voordat ik de schoonmaak inging zat ik in de horeca, hier heb ik jaren in gewerkt. Ik wilde de horeca graag verlaten zodat ik een nieuwe ervaring en uitdaging aan kon gaan. En zoals gezegd ben ik een levensgenieter en vond ik het lastig veel in de avonden, weekenden en met feestdagen te moeten werken.

Via mijn kennissenkring had ik al eerder van Wouters gehoord en veelal positieve verhalen en geluiden. Collegialiteit en gezelligheid, het samenwerken, we moeten het tenslotte met z’n allen doen. De schoonmaak sprak mij ook aan in de hoop verdere doorgroeimogelijkheden te creëren. Ik wil verder en sta open om mijn kwaliteiten en ervaringen verder te ontwikkelen’’.

3. Waar ben je gestart en waar sta je nu?

‘’Op 18 februari 2019 ben ik in dienst getreden en meteen al op mijn eerste werkdag werd ik in het diepe gegooid. Ik ben namelijk op echt mijn allereerste werkdag gestart met de Basis(vak)opleiding algemene schoonmaak. Zodat ik de basis van de schoonmaak direct onder de knie ging krijgen en dit ook op een juiste manier aan kon leren.

Vervolgens heb in maart de Harrie training gevolgd. Het doel hiervan is om te leren hoe je het beste collega’s kan begeleiden op de werkvloer. Naast de ervaring opdoen in de schoonmaak ben ik met Truus en Frank meegegaan om controlerondes (DKS) te bezien. Ik heb veelal gekeken hoe zij een controleronde lopen, welke bevinden zij hadden etc. Daarna ben ik zelf begonnen met het lopen van de controlerondes, om het zelf te ervaren en te gaan doen.

Momenteel werk ik deels op vaste panden, val ik in waar nodig en veelal bezoek ik de medewerkers bij de objecten voor de controlerondes. Ik bezichtig de objecten en deel mijn bevingen met de medewerkers’’.

  1. Hoe bevalt jouw nieuwe rol?

‘’Deze bevalt goed, ondanks dat het ook nieuw is voor mij. Ik streef naar de beste kwaliteit voor de organisatie, de klant maar ook zeker voor de medewerker. Ik leer ontzettend veel de objecten zijn divers van grote panden tot kleine panden en dat houdt mij scherp.

Maar niet alleen de panden zijn heel verschillend ik werk natuurlijk met veel collega’s samen en daardoor heb ik veel aanspraak. Ik ben niet de jongen die komt controleren en alleen maar de fouten gaat benoemen. We moeten het samen doen en we worden er dan ook samen alleen maar beter van’’.

  1. Wat kunnen mensen van jou verwachten?

‘’Medewerkers zullen mij veel tegen komen op de werkplekken. Vervolgens zal ik de controleronde lopen en bekijken wat goed is en wat niet goed is. Dit om elkaar te helpen en de kwaliteit nog beter te krijgen. Mijn bevindingen zal ik bespreken met de medewerker. De goede punten benoem ik maar ook de minder goede. Er kunnen ook punten bij zijn die direct opgelost moeten worden en die niet kunnen wachten tot de volgende schoonmaakbeurt. Met de betreffende medewerker neem ik door wat direct opgelost moet worden en geef ik tips hoe dit aan te pakken. Vervolgens wordt het verslag toegestuurd per e-mail aan de medewerker, het verslag is een handvat. Tot slot zal ik ook altijd een luisterend oor bieden aan mijn collega’s en denk ik ook mee in het belang van hem of haar’’.

  1. Heb je nog tips voor jouw collega’s?

‘’Iedere dag kan anders zijn maar haal eruit wat er uit te halen valt. We moeten het uiteindelijk met z’n allen doen. Tot snel’’!

In de toekomst willen wij graag vervolg geven aan de ambities van Rick. Het gezamenlijk doel is om Rick nog meer te betrekken bij de dagelijkse gang van zaken, voor zowel de klanten als de medewerkers.