Maak kennis met …

Maak kennis met onze collega Marco Kersten. Hij is 51 jaar oud en woonachtig in Groesbeek. Hier woont hij samen met zijn vrouw Marije en zijn trots: 2 kinderen Niek en Meike. Marco werkt sinds 2011 bij Schoonmaakorganisatie Wouters. Eerst via het uitzendbureau en na 8 maanden is hij in vaste dienst gekomen. Marco maakt bij Wouters deel uit van het team: Allround Schoonmaak. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om te biljarten en is hij met regelmaat op het voetbalveld te vinden.

Vanaf zijn 19e  was Marco werkzaam als dakdekker. Als dakdekker kwam die geregeld John Schaap tegen en maakte ze meestal een praatje. John zei dan altijd: ‘kom toch bij ons werken’, maar iedere keer twijfelde Marco. Maar toen Marco zijn enkelbanden scheurde en de dokter hem het advies gaf om ander werk te gaan doen was de stap snel gemaakt. Nu, 11 jaar later, zegt Marco: “dit had ik veel eerder moeten doen”.

Wat het leuk maakt om hier te werken is de afwisseling van het werk. Je komt op verschillende locatie terecht en het werk is altijd anders. Zo hebben we een paar maanden geleden de Starbucks in Nederland allemaal schoon gemaakt dit gebeurde veelal in de nachtuurtjes. Ook werk ik geregeld met mijn collega Maikel bij de steenfabrieken met de vrachtwagen.

Wij waren natuurlijk ook benieuwd waar Marco met trots op terug kijkt. Hierop zegt Marco het volgende: “Het ziekenhuis in Meppel was voor mij een super mooi project. Hier heb ik samen met andere collega’s de opleverschoonmaak gedaan. Dit was hartstikke mooi om te doen”.

Naast de specialistische schoonmaak werkt Marco ook veel met de schrobmachine om de vloeren te reinigen. Daarnaast draait hij bereikbaarheidsdiensten voor calamiteiten. Deze dienst draai je de gehele week en kun je in de avonden, nachten en weekenden opgeroepen worden. In het begin waren we maar met twee medewerkers, maar dat is nu uitgebreid met zes heren. Tijdens corona zijn wij vaak opgeroepen om de Covid kamers te desinfecteren bij Rijnstate.

Sinds 2020 is ook Marco’s zoon Niek begonnen bij Schoonmaakorganisatie Wouters waar hij op zaterdag de auto’s schoonmaakt. Ook gaat Niek geregeld mee op pad voor het uitvoeren van de schoonmaakwerkzaamheden.