Interview leerling Glazenwasser

Leerling Glazenwasser Tom (19 jaar) vertelt jou waarom hij voor dit vak en Schoonmaakorganisatie Wouters B.V. heeft gekozen en geeft je een kijkje achter de schermen van ons dienstverlenend bedrijf. Je leest het hier.

Hoe ben je terecht gekomen bij Schoonmaakorganisatie Wouters?
Tom is sinds juni, afgelopen zomer, bij Schoonmaakorganisatie Wouters gestart als leerling Glazenwasser. Via familie en kennissen is hij in contact gekomen en heeft hij zicht georiënteerd welke werkzaamheden er worden verricht. Op dat moment kwam Tom erachter dat het werk breder is dan hij dacht. Tom: ‘’het is veel breder dan ik in eerste instantie dacht. Elke dag is anders. We komen op veel verschillende plaatsen bij opdrachtgevers en dat is waar ik naar zocht en wat ik nu gevonden heb’’.

Hoe het begon…
Op de allereerste werkdag van Tom hoefde hij nog niet ver, het begon met onder begeleiding oefenen op de zaak. Tom: ‘’ het was voor mij al erg belangrijk dat ik door fijne collega’s werd opgevangen. Een nieuwe start is altijd spannend’’. De afgelopen maanden gaat Tom standaard met zijn collega/begeleider Rico Kobussen op pad om de werkzaamheden uit te voeren. Tom: ‘’ik ben nu nog leerling Glazenwasser, elke dag leer ik. Het lijkt gemakkelijk om glazenwasser te zijn of te willen worden maar oefening baart kunst. Rico leert mij stap voor stap hoe ik om moet gaan met de producten en materialen en welke werkwijze ik moet hanteren om straks als een ervaren Glazenwasser te kunnen functioneren’’.

De werkzaamheden
Tom is voornamelijk bezig met het wassen van de ramen bij de opdrachtgevers. Echter is Schoonmaakorganisatie Wouters B.V. een full-service dienstverlenend bedrijf en kunnen er af en toe ook andere werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Denk hierbij aan vloeronderhoud, opleveringsschoonmaak, gevelreiniging, industriële reiniging etc. Tom: ’’ik bouw veel ervaring op met ramen wassen en andere werkzaamheden. Hierin word ik goed begeleid door Rico. In alle rust krijg ik de juiste uitleg en begrip voor mij als leerling.

Wat maakt het dat Tom het werk leuk vindt?
Als organisatie vinden wij het belangrijk dat de medewerkers met plezier naar het werk gaan en ook met plezier de werkzaamheden uitvoeren. Wij vroegen aan Tom wat het maakt dat hij het werk leuk vindt? ‘’allereerst ben ik erg op mijn plek, elke dag kan ik fysiek mijn energie kwijt en ben ik lekker aan het werk met collega’s. De afwisseling door het werken op verschillende locaties maakt het ook elke dag weer anders. Daarnaast is Wouters echt een plek waar ik in korte tijd al veel heb geleerd en ik kan steeds meer taken zelfstandig uitvoeren. Ik weet zeker dat ik in de toekomst nog genoeg kan gaan leren en er voldoende doorgroeimogelijkheden zijn binnen de organisatie. aldus Tom.

Werken bij Schoonmaakorganisatie Wouters
Lijkt het jou leuk om net zoals Tom bij Schoonmaakorganisatie Wouters B.V. te werken? En ben je benieuwd welke vacatures of mogelijkheden wij voor jou hebben? Kijk hier of neem contact met ons op!