Vaccinatie Pluryn – Dichterbij locaties

Het is zover! Ook schoonmaakmedewerkers die met regelmaat werkzaam zijn binnen een zorginstelling en die direct in contact komen met cliënten kunnen een afspraak maken bij de GGD voor een vaccinatie. Iedereen die voor een vaccinatie in aanmerking komt, zal persoonlijk een brief ontvangen vanuit de zorginstelling.

De vaccinatie zorgt ervoor dat uw lichaam afweerstoffen maakt tegen het coronavirus. Je bent zo beter beschermd tegen het coronavirus. Als je na de vaccinatie toch corona krijgt, zorgt de vaccinatie ervoor dat u minder ernstig ziek wordt.

De vaccinatie tegen corona is uitgebreid getest. Dat gebeurt bij alle medicijnen en vaccinaties. De veiligheid van het vaccin wordt ook de komende jaren zorgvuldig en kritisch gecontroleerd. Wil jij toch nog beter geïnformeerd worden, dan kun je veel informatie terugvinden op de website www.coronavaccinatie.nl.

Uiteraard is vaccineren vrijwillig, maar het lijkt erop dat we alleen het virus onder controle kunnen krijgen door een hoge vaccinatiegraad. Willen we in Nederland terug naar een wat normalere samenleving, dan is het dus van belang dat zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe eerder we stap voor stap terug kunnen naar ons leven van voor het corona-tijdperk. En dat is toch wat we allemaal heel graag willen!