Veelgestelde vraag

De afgelopen tijd komen er op steeds meer panden de microvezeldoeken. Waarom stappen wij langzaam over naar microvezeldoekjes? Wij leggen dit graag aan jullie uit, lees verder voor meer informatie over de microvezeldoek. Hoe te gebruiken, hoe vouw je de doekjes, hoe was je de doekjes en meer.

Wij stappen langzaam over naar microvezeldoekjes omdat het veel voordelen heeft, wij hebben de voordelen op een rijtje gezet:

– Minder kracht nodig, reinigt ook goed bij een lage wrijfdruk;
– Geen schoonmaakmiddelen nodig;
– Milieuvriendelijk en duurzaam in gebruik;
– Maakt streeploos schoon;
– Ook droog te gebruiken voor het afnemen van stof;
– Kan 4-maal zijn eigen gewicht aan vocht opnemen;
– Tot 90 graden uitwasbaar (geen wasverzachter!!).

Hoe kun je microvezeldoekjes het best gebruiken?

Droge doeken, moppen of dusters worden gebruikt om stof gemakkelijk te verwijderen of om glas of glanzende onderdelen op te wrijven. Vochtige doeken of moppen worden gebruikt om overige vervuiling te verwijderen. Hiervoor hoef je geen emmers met water meer te vullen. De microvezeldoekjes of moppen licht bevochtigen met een spuitflacon of plantenspuit is voldoende. Wanneer een van de microvezeldoekjes vervuild zijn, is het van belang dat je deze niet gaat uitspoelen en droogwringen, maar juist een schone pakt.

Hoe vouw je microvezeldoekjes?

Door een doek in vieren te vouwen (of zelfs vaker) heb je 8 of 16 schone kanten. Wanneer een kant vervuild is neem je een schone kant. Wanneer alle kanten vervuild zijn, pak je een van de schone microvezeldoekjes. Door de doeken niet meer te spoelen in een emmer water, blijven de bacteriën in het doek en worden zij niet verplaatst naar het water in de emmer of vervolgens via de doek verplaatst naar een ander te reinigen onderdeel.

Het wassen van de microvezeldoekjes

De vuile microvezeldoeken en moppen kunnen met de bonte was mee gewassen worden (maximaal 60°C en zonder wasverzachter). De microvezeldoekjes kunnen eventueel direct na het wassen (dan zijn ze nog klamvochtig) worden gebruikt. Let wel op het volgende: het wassen mag absoluut niet met wasverzachter gebeuren. Wasverzachter vult namelijk de poriën op waardoor het absorptievermogen sterk afneemt. Hetzelfde zal gebeuren als je reinigingsmiddelen toevoegt bij het schoonmaken.