Wijziging gebruik schoonmaakproducten

Vanaf heden vindt er een wijziging plaats inzake het gebruik van de schoonmaakproducten. Dit is bedoeld voor de appartementencomplexen/trappenhuizen inzake gebruik vloerreiniger (groen) en ook interieurreiniger (blauw).

Sinds een aantal maanden werken wij bij steeds meer objecten met de microvezeldoeken en methode, dit hebben jullie ook eerder kunnen lezen in de nieuwsbrief van december 2019. Op deze objecten maken wij geen gebruik meer van de interieurreiniger (blauw) en/of sanitairreiniger (rood).

Aangezien zowel de klanten, medewerkers en ook wij als organisatie tevreden zijn over deze manier van werken gaan we nu nog een stapje verder.

Uitbreiden microvezel mop (zonder vloerreiniger, groen)
Vanaf heden gaan we starten om op alle appartementencomplexen/trappenhuizen alleen met de microvezel mop te werken. Dit is dus zonder gebruik van de vloerreiniger (groen) maar wel klamvochtig. Bij enkele andere objecten wordt er ook al gewerkt met alleen de microvezel mop. Bij het gebruik van de microvezel mag absoluut geen product worden gebruikt, velen hebben dit ook geleerd tijdens de basis(vak)opleiding schoonmaken. De microvezel kan anders haar werking niet meer doen doordat de vezels dicht gaan zitten.

Tegenwoordig bestaan er diverse soorten microvezel moppen die weer veel beter presteren dan de katoenen mop en mopemmer. Bij de gemiddelde microvezel mop is het met name de fijn gespleten structuur van de microvezel zelf, die het vuil opneemt. Waar vroeger overmatig met water en zeep werd gemopt, werken microvezel moppen juist optimaal als ze slechts heel licht voorzien worden van water.

Wat is de reden hiervan?
Er zijn meerdere redenen waarom de microvezelmethode steeds meer wordt ingezet. Denk hierbij aan minder fysieke belasting, milieuvriendelijker, verduurzaming, langere levensduur, hygiënischer en ook minder kans voor het opbouwen van product. Wanneer een vloer telkens opnieuw een productlaag krijgt dan gaat de vloer na verloop van tijd vettig kijken en/of plakken (methodefout).

Vragen?
Heb jij vragen over het gebruik, de methode of een ‘vervelende’ vloer neem dan contact op met je leidinggevende Frank of Rick. Mocht je in de buurt zijn dan mogen de overgebleven restanten worden ingeleverd op kantoor, anders zal Frank of Rick tijdens een controleronde de restanten meenemen.